Running Therapie
Running Therapie: hardlopen heeft een positieve werking op het brein. Het zorgt voor de aanmaak van gelukshormonen.
Running, hardlopen, brein, begeleiding, dopamine, energie, depressie, training, Stiegelis, natuur, bos, Teteringen, Breda
18069
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-18069,bridge-core-2.3.7,ajax_fade,page_not_loaded,,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-22.3,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_1000,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
 

Running Therapie

RUNNING THERAPIE

Wil jij op laagdrempelige wijze:

 

Minder spanning en stress ervaren?
Gezonder leven?
Beter kunnen slapen?
Minder vermoeid zijn?
Meer (of een betere verdeling van je) energie hebben?
Meer controle hebben over je emoties?
Fitter worden, misschien wat afvallen?


Ter aanvulling op de individuele coachsessies geef ik groepsgewijze* Running therapie.
Eén ochtend per week begeleid ik jou bij een relatief rustig duurloopje, afgestemd op jouw tempo.
Een investering die je gegarandeerd heel veel goeds op zal leveren, op meer gebieden dan je denkt!

*) In verband met Covid-19 lopen we in groepjes van twee op gepaste afstand van elkaar.

running
ÉÉN (EERSTE) STAP NAAR EEN BETER BREIN!

Hardlopen heeft een positieve werking op je brein: op je stressniveau en je emoties. Door te gaan hardlopen, neemt je stress af en de zogenoemde ‘feel good’-stofjes, zoals dopamine, endorfine en serotonine, nemen toe. Ze worden ook wel ‘gelukshormonen’ genoemd. Dopamine zorgt ervoor dat je opgewekt raakt, dat je gemotiveerd bent om door te zetten en het zorgt voor het beloningsgevoel. Endorfine zorgt ook voor een gevoel van welbevinden en geluk en werkt daarnaast pijnonderdrukkend, angstverminderend en weerstandverhogend. Serotonine heeft een kalmerende werking en zorgt tevens voor de regulatie van je emoties, je eetlust en je slaap.

Kortom, hardlopen is een cadeautje voor je brein, en dus een cadeau aan jezelf!

HARDLOPEN TEGEN DEPRESSIE

In Nederland kampt ongeveer 1 op de 16 mensen met depressieve gedachten. Dit gaat ten koste van de kwaliteit van leven en heeft vaak ook een behoorlijke negatieve impact op de omgeving, zoals het werk en familie en vrienden. Het is wetenschappelijk bewezen dat hardlopen helpt in het bestrijden én voorkomen van depressies. Het geeft daarbij rust in het hoofd. Datzelfde geldt overigens ook voor wandelen. Echter, omdat hardlopen een intensievere vorm van bewegen is dan wandelen, heeft hardlopen veel meer dat positieve effect in je hersenen. Naast het feit dat hardlopen goed is voor je geluksgevoel, is hardlopen goed voor je conditie, je gezondheid en ook je zelfvertrouwen krijgt een boost!
Geldt dat nu voor iedereen? Ja, en dus ook voor jou! Door het gewoonweg te gaan doen, zul je merken dat jij dit ook kan en dat het voor jou ook werkt!

Running Mastbos
RUNNING THERAPIE VOOR JOU

Het is belangrijk dat je het hardlopen zeer rustig opbouwt, je luistert naar je lijf én je met regelmaat je hardloopschoenen aantrekt!
Met Running therapie wordt daar op een verantwoorde wijze voor gezorgd. In een kleine groep (goed voor de motivatie en tevens een stok achter de deur!) loop je onder begeleiding, waardoor de kans op blessures en teleurstelling aanzienlijk wordt verminderd.
Een keer in de week geef ik Running therapie in het bos. Een relatief rustige therapeutische duurloop. Goed voor de hersenpan, voor een toename van die gelukshormonen. De ideale combi van rust en energie. Heb je nog nooit hardgelopen? Geen zorg: we bouwen het heel langzaam en verantwoord op! Het is maatwerk, dus jouw tempo is bepalend. Deze Running therapie is een aanvulling op een coachingstraject bij mij in de praktijk of behandeling bij de psycholoog of therapeut bij een GGZ-instelling. Het is ook een laagdrempelige manier om ná jouw behandeltraject ritme te behouden en bezig te zijn met wat je geleerd hebt en de focus op jezelf te houden. Onderschat daarbij ook niet de kracht van de groep: een uurtje in week contact met collega-runners en mij als coach.

“Yes it’s raining, yes, it is cold. But when I’ll return, the
Feeling is Gold”

Wil je meer weten over de Running therapie bij Focus YourSelf? Of wil je je direct aanmelden voor Running therapie? Neem contact met me op.
×

Neem contact op via WhatsApp!

× Aan de slag? Stuur me een appje!