Focus op Yvonne
Yvonne Stiegelis heeft haar coachingspraktijk focus yourself in Teteringen, Breda. Yvonne is als coach gespecialiseerd in gedragsverandering bij volwassenen met ADD of ADHD. Yvonne is tevens gecertificeerd ACT-coach.
Coach, ADD, ADHD, Teteringen, Breda, Nederland, opleiding, ADHD Nederland, oplosssingen, ACT, gedragsverandering, Acceptance and Commitment Therapy, toegewijd handelen, acceptatie
13721
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-13721,bridge-core-2.3.7,ajax_fade,page_not_loaded,,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-22.3,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_1000,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
 

Focus op Yvonne

Yvonne Stiegelis

Coach ADD en ADHD

“Ik wil graag mensen verder helpen die -net als ik vroeger- vast zitten in het ‘alsmaar moeten’ en het ‘hoe het hoort'”.

Mijn naam is Yvonne Stiegelis en ik ben gecertificeerd coach ADD en ADHD en eigenaar van Coachingspraktijk Focus YourSelf. Mijn hart ligt bij het coachen van mensen. 

Na mijn studie aan de Sociale Faculteit van de Universiteit van Tilburg (voorheen Katholieke Universiteit Brabant), ben ik in Den Haag als beleidsmedewerker bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gaan werken. Dat sociale zaken iets voor mij zijn, weet ik al van jongs af aan. Na zeventien jaar als beleidsmedewerker te hebben gewerkt, werd mij echter duidelijk dat ik het onderdeel ‘beleid’ moest laten gaan en dat ik mijzelf volledig wilde Focussen op het ‘sociale’ aspect, op de mensen zelf. Mijn hart ligt bij het coachen van mensen. Coachingsgerichte één-op-één-gesprekken voeren, is iets wat ik al die jaren naast het werk deed met veel (dankbare!) collega’s, vrienden én mensen die ik op mijn pad tegenkwam en bij wie ik een hulpvraag herkende. 

 

Kort na mijn verhuizing van het Haagse (terug) naar Brabant heb ik -geheel waardegedreven- het besluit genomen om van coaching mijn werk te maken. Vanwege mijn ervaringen en affiniteit met ADD en ADHD ben ik in 2019 de coachingsopleiding AD(H)D bij ADHD-Nederland gestart en ben ik nu gecertificeerd ADD en ADHD coach. Na afronding van mijn opleiding voor gedragsverandering met Acceptance and Commitment Therapy (ACT), ben ik tevens ACT-coach.

 

Tijdens de opleidingen leer je ook goed naar jezelf en jouw acties en keuzes in het leven kijken. Je realiseert je dat je veel (teveel) jaren bezig bent geweest om je aan te passen aan het “hoe het hoort”. Steeds moeten voldoen aan zelf opgelegde verwachtingen: “Je bent slim genoeg, dus je houdt het maar gewoon vol.” Een stemmetje in je hoofd dat tegelijk óók roept dat je je kwaliteiten en talenten toch beter ergens anders kan inzetten, daar waar ze namelijk écht tot hun recht komen en er niet steeds een energielek is. Dat stemmetje hoor je dan wel, maar je neemt het niet serieus. Ik heb inmiddels geleerd, en ervaren, dat dat stemmetje een directe link heeft met je waarden, met dat wat je écht belangrijk vindt. Het is dan ook logisch en hoogtijd dat je dat stemmetje eindelijk het platform geeft dat het verdient. Bij mij heeft dit geleid tot de omslag. En natuurlijk denk ik wel geregeld: “Had ik maar eerder….” Maar dan sus ik het maar met de gedachtes: “Elk waarom heeft zijn daarom”, “Het heeft zo moeten zijn”, “Beter laat dan nooit” en ook: “Het heeft me ook veel gebracht”. En deze gedachtes zijn allemaal waar. Of ze zijn door mijn ‘copingsmechanisme’ als vanzelf waar voor mij geworden. Ook dat is prima.

 

Ik help graag mensen verder die -net als ik toen- vast zitten in het “alsmaar moeten” en het “hoe het hoort”. Ik laat je graag ervaren en voelen dat de reden voor je huidige problematiek grotendeels te wijten is aan dit steeds moeten aanpassen, het steeds moeten voldoen aan de vele -vaak door jouzélf opgelegde- normen en regels. De Focus ligt hierbij steeds bij YourSelf!

Specialisatie

ADD en ADHD bij volwassenen

Opleiding

  • Coachingsopleiding bij ADHD-Nederland
  • Opleiding tot ACT-coach bij Puur Jezelf
  • Coachingsopleiding bij ICM (NOBCO gecertificeerd)
    Voor mijn andere opleidingen, zie LinkedIn

WAT ANDEREN OVER MIJ ZEGGEN

×

Neem contact op via WhatsApp!

× Aan de slag? Stuur me een appje!